Drones, Piloten en Brigades

A+A-
Reset
PU ondersteunt het trainingsprogramma van onze partner Victory Drones. In 12 trainingscentra zijn inmiddels al meer dan 50.000 drones piloten opgeleid. Victory Drones is gestart met specifieke opleidingen voor vrouwelijke piloten. Protect Ukraine gaat die opleiding ondersteunen. Meer info: Victory Drones

PU heeft weer een lading verkenningsdrones en onderdelen geleverd aan de 63e Gemechaniseerde Brigade die in Donetsk Oblast in de buurt van Lyman gelegerd is. Met een deel van de geleverde apparatuur kunnen de ingenieurs van de 63e het signaal tussen de piloot en de drone verlengen waardoor het bereik van de drone verdubbeld wordt. Gezien het grote succes van de UAV-unit van de 63e heeft de legertop besloten om de unit uit te breiden naar bataljon omvang, van 100 naar 1000 man, en Protect Ukraine is gevraagd om deze uitbreiding mede te ondersteunen, en gaat dat doen.

PU heeft een volledige UAV-unit voor de 72e Gemechaniseerde Brigade geleverd bestaande uit een SUV met een mobiele controle unit, communicatieapparatuur en verkenningsdrones. De 72e is gelegerd bij Vuhledar in Zaparozhe Oblast waar het in 2023 bekendheid heeft verworven door een aantal grote gemechaniseerde aanvallen van de Russen af te slaan waarbij honderden vijandelijke pantservoertuigen werden vernietigd.

De 93e Gemechaniseerde Brigade gelegerd bij Bahkmut heeft een nieuwe verkenningsdrone met warmtebeeldcamera ontvangen nadat de eerder geleverde drones door electronic warfare van de Russen verloren zijn gegaan. Helaas is de levensduur van verkenningsdrones slechts een paar weken, ze zijn echter letterlijk van levensbelang om de nachtelijke bewegingen van de vijand waar te nemen.

De 36e Mariniers Brigade die in Kherson aan de linkeroever van de Dnipro bij Krynky al maandenlang standhoudt tegen Russische tegenaanvallen heeft een nieuwe Magura verkenningsdrone ontvangen nadat alle apparatuur van hun UAV-unit door een Russische granaatinslag verloren is gegaan. Gelukkig heeft iedereen het overleeft.

De 28e Gemechaniseerde Brigade en de 82e Luchtmobiele Brigade hebben verkenningsdrones ontvangen. De 28e en 82e zijn beiden ingezet in Zaparozhe Oblast bij de plaatsen Robotyne en Verbove waar Oekraïne in het tegenoffensief van 2023 één van de weinige successen heeft geboekt en nog steeds vasthoudt aan de toen heroverde terreinwinst.
PU heeft via Nebesna Kara dronebouwers een nieuwe Magura verkenningsdrone geleverd aan de 36e mariniers (Kherson), 5 kleinere verkenningsdrones aan de 28e en 6 aan de 82e air assault brigade (allebei in Zaparozhe bij Robotyne en Verbove).



PU financiert op korte termijn via Victory Drones

1. €50.000 voor een volledige uitrusting voor een additionele UAV-unit voor de 72e brigade (in Zaparozhe, bij Vuhledar), identiek aan vorig project.

2. €50.000 voor een set verkenningsdrones voor de 93e brigade in Donetsk bij Bachmut, de drones die we eerder geleverd hebben zijn helaas allemaal gesneuveld.

3. €50.000 voor een mobiele drone reparatie unit. Nu moeten beschadigde drones terug naar de producent in Kyiv, Lviv of ergens anders waardoor ze vaak een week of meer weg zijn. Vaak zijn reparaties eenvoudig uit te voeren door de units zelf, waardoor er veel tijd gewonnen wordt maar daarvoor hebben ze deze workshop nodig. Dit is een nieuw en waardevol project.

Contact: info@protectukraine.nl
IBAN: NL 15 ABNA0116 0706 84
KvK: 86276700
RSIN: 863917756
BIC/SWIFT: ABNANL2A